VILL DU SPRIDA ELDEN TILL DINA VÄNNER PÅ FACEBOOK?

Låt lägerelden brinna. Dela en film på Facebook när ditt vedträ läggs på elden.

 
 

Trygghet

Hos Scouterna får alla plats runt lägerelden. Alla tillåts att vara sig själva, och där ingen får höra att den inte platsar eller håller måttet. Vår verksamhet ska vara fri från kränkningar och övergrepp. Vi har utbildningar och program för att få både ledare och barn att kunna se, lyssna och agera. Det handlar om att skapa trygga individer med en tro på sin egen förmåga att förverkliga sina idéer.

Integration

Scouterna är för alla, därför är integration och mångfald våra ledord. Vi gör det på flera sätt, exempelvis genom våra nystartskonsulenter som jobbar på orter där scouting inte finns idag, vi stöttar lokala kårer som bjuder in barn och unga som precis anlänt Sverige i syfte att tillsammans kunna starta lokala föreningar. På så vis öppnar vi upp det etablerade föreningslivet för fler och många får möjlighet att hitta en gemenskap i föreningsvärlden.

Ledarskap

Vi skapar framtidens ledare och det börjar redan i åttaårsåldern. I Scouterna får unga tidigt prova och utveckla sitt värdebaserade ledarskap. Det gör dem medvetna om sina värderingar, medvetna om hur de beter sig men också medvetna om personerna omkring dem. I en trygg miljö får de chansen att testa och att misslyckas och prova igen.